Barnmat och alla dessa val

När man får barn är det många nya saker som man ställs inför och som man ska göra ett val. (Alltså alla dessa val man ska göra i livet. Man gör ju inte annat.)  Jaja.

Nyligen skulle Marius börja äta mer mat och nu vid snart sju månader ammar han bara en gång om dagen och en på natten. I övrigt äter han annan mat. Men dom ska ju äta så hiiiimla ofta. Förutom frukost, lunch och middag ska de ha två mellan mål plus ett kvällsmål. Varje dag står man alltså inför sex val bara i barnmatsväg.

Ska man göra egen mat eller köpa såkallad ”industrimat”?

Bara att man kallar köpebarnmat för ”industrimat” gör ju inte det hela bättre. Låter som de tillverkas i kemiindustrin här i Stenungsund. Och så får man ju ofta höra att barnmaten innehåller massa farliga ämnen. Men vem säger att ingredienserna inte finns i de råvaror nan köper hem också?

Fiskbullar

Jag tycker att det är så sjukt tråkigt att laga mat och skulle jag leva själv skulle jag äta pasta varje dag. Men Rasmus lagar gärna en del mat. Igår blev det fiskbullar med potatismos för Marius del. Ser inte mycket ut för världen men Marius slukade det.

På morgonen brukar han få skrädmjölsgröt med frukt i. Ett mycket bra alternativ till köpegröt (även om köpegröt är otroligt enkel att göra). BVC säger dock att man ska köpa gröt för att bebisen inte annars får i sig tillräckligt med järn. Men vi blandar i palttunnbröd så blir det järnrikt.

Skrädmjölsgröt med rivet äpple

Det går bra att blanda olika sorters mjöl men vi gör så här

Skrädmjölsgröt

  • 2 msk skrädmjöl
  • 1/2 tsk nyponmjöl
  • 2 tsk mortlat palttunnbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • Lite kokosolja eller annan olja

Blanda torrvaror i en kastrull och tillsätt 1/2 dl av vattnet. Vispa ihop. Tillsätt resten av vattnet medan gröten värms upp. Låt sjuda någon minut. Blanda i kokosolja innan servering. Servera med fruktpure eller något annat lite sött och gott om man vill.

Men man orkar inte alltid. Marius får ibland burkmat också. Men han är glad ändå 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s