Vinbär 

Vi försöker ta vara på det som växer i vår trädgård och vinbär är något som verkligen trivs här. Vi har två buskar som ger hur mycket vinbär som helst. Men vinbär är så svårt. Vad ska man göra av allt?

Tidigare år har jag gjort vinbärsgele men det äter vi inte så ofta. Jag har även testat att göra saft men har ingen bra erfarenhet av det.  
Jag fick tips av min vän Andrea att styckfrysa vinbär så det är lättare att ta upp en mindre mängd och göra något på. Till exempel har jag gjort smothie till Marius. 

Nu har jag fryst in över 5 liter och när jag la det i frysen hittade jag säkert fem liter till från tidigare år, plus någon liter med rårörda vinbär. Blir till att börja äta mer bär!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s