Snart dags att skörda

13095760_10153978028335485_8286271832329187755_n

I våras. Fönsterna gjorde att det växte extra bra.

En del av tjusningen med att bo på landet som vi gör är utmaningen att försöka vara så självförsörjande som möjligt. Nu går vi inte all in för det, men det är roligt att ha små odlingsland och äta sina egna grönsaker

I år har vi odlat grönsaker och kryddor i tre pallkragar och det har blivit succé. Förra året blev det inte mycket med något. Vet inte om det berodde på lågt engagemang pga gravid eller om det helt enkelt var ett dåligt växtår.

 

Nu är det i alla fall dags att skörda det mesta. Salladen, rädisor och vissa kryddor har vi ätit sedan några veckor tillbaka. Även rödbetorna och zucchinin har vi tagit in efter hand. Men snart blir nog morötterna, bönorna, broccolin m.m klart också. Blir spännande och se hur det blir och vad vi ska göra med allt.

Vi har ju som så många andra här en hel del mördarsniglar som ger sig på det mesta och lite till. Men det har ändå gått över förväntan.

DSC_6723

DSC_6720

Zucchinin skulle nog behöva lite större plats nästa år

Att ha grönsaksland kräver att man vattnar ofta i torra perioder, något som inte särskilt miljövänligt. I somras var det bevattningsförbund på flera håll och många kommuner hade väldigt ont om vatten. För att slippa vattna så mycket har vi (Rasmus) fixat en svettslang som går genom de tre odlingslådorna. Man kopplar på vattenslangen och det sipprar ut vatten jämnt fördelat över landet.

Nu återstår det bara och se vad vi ska hitta på med alla grönsaker 🙂

 

DSC_6721.JPG

Bevattningssystem i form av en ”svettslang”

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s