Min son har klänning 

Vi är väldigt genusmedvetna här hemma och vi tänker ofta på könsroller och på hur vi ska uppfostra vår son på bästa sätt. Att ha en son innebär ju massvis med ansvar på en som föräldrar med tanke på allt hemskt som män har för sig där ute.

Det är många som tror att Marius är en flicka pga alla färgglada kläder han bär, som om pojkar inte får ha grönt, rött, gult, lila m.m. Sorgligt. Däremot är det många man pratar med som tycker att man ska uppfostra pojkar och flickor lika, inte kärleksförklara lek mellan pojkar och flickor eller förutsätta att ens barn är heterosexuella och tycker genus är bra men som avslutar allt med ”men jag skulle aldrig sätta på min son en klänning”

Klänning på pojkar är så otrooooooooligt känsligt och jag vet inte om folk föreställer sig någon rosa tyllhistoria med volanger? Marius har klänning då och då och det är inget jag reflekterar över. En del människor tycker att vissa klänningar är okej men kallar det tunika eller lång T-shirt. Det är såå intressant att det är så.

Och nej. Marius äger inga klänningar a la gräddbakelsemodell, men det hade han nog inte gjort om han varit en tjej heller.

 Marius i en gullig klänning 

 T-shirt vs lång T-shirt 

DSC_4041

Marius, 3 månader, i en gullig klänning, eller ska vi kalla det tunika????

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s