Äppelmos 

Häromdagen plockade vi de sista sommaräpplena hos mina föräldrar och gjorde äppelmos.

Till ca 1 kg äppelmos behövs:

  • 1 kg äpplen
  • 1/2 dl vatten 
  • 1-2 dl strösocker per liter passerat mos 
  • 1 1/2 kom askorbinsyra per liter passerat mos 

Dela varje äpple i fyra delar och ta bort skaft och blomfnas. Koka upp långsamt med vatten i en stor gryta tills äpplena mosar sig. Ca 5-15 min beroende på äppelsort.  

Passera sedan frukten med en köksmaskin med passerartillsats eller en passervagga 

Mät det passerade äppelmoset i litermått och tillsätt socker efter smak. Rör ut askorbinsyran i lite av moset och blanda i den större mängden. 

Låt kallna och frys in! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s