Slakt 

I torsdags skickade vi fyra lamm på slakt. Det kändes lite sorgligt,  men det är väl så det ska kännas om man nu väljer att äta kött. Vi har valt att slakta lammen på ett slakteri som ligger bara en mil härifrån. Det är ett krav-certifierat slakteri och det känna jättebra att det är så nära så de inte hinner bli uppstressade på vägen. Det var Rasmus som körde dit lammen och han berättade att se kom in i en egen liten fålla och i fållan bredvid gick det några andra får som de började ”snacka” med. Så jag tror att de kände sig lyckliga ända till slutet. Hur lycklig man nu kan vara när man dör… 

Men när vi nu är köttätare som vi är i vår familj så känns det ändå som stödet här är det bästa sättet att äta kött på. En del vet ju inte ens vad köttet på tallriken kommer ifrån och ibland tänker jag att alla köttätare borde få en lektion i hur det fungerar, eller ha egna djur en säsong som de sedan ska äta upp. För att förstå hur det faktiskt ligger till. 

Gulligaste bagglammet

Vårt ena bagglamm har varit så himla go och snäll och mysig så honom var det lite extra jobbigt att säga hejdå till.  Men nu har vi varit och valt ut en ny bagge som flyttar hem till oss om en månad. Harald heter han och var minst lika go som vårt bagglamm. 

Besök hos Harald

Harald

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s