Äppelmust 

Igår var det dags att musta äpplen. Rasmus föräldrar var här och hjälpte till och på några timmar fick vi ihop ca 60 liter, vilket blev 24 bag-in-box. Lite mindre per kilo är tidigare år, men det har att göra med hur torra äppelsorter man mustar. Vi blandar flera olika sorter eftersom musten blir godast då.  

Vi använder en fruktpress och en fruktkross när vi mustar. Först krossa och sedan pressa innan man häller i allt i en stor kanteen där man värmer upp musten den blir pastöriserad. Mustar man inte så mycket kan man värma i kastrull också. Sedan låter man det svalna och häller upp på flaskor. 

Jag tycker det är så trevligt med äppelmust eftersom det 100% äpplen till skillnad mot när man gör sylt, mos, saft m.m. så man behöver massa andra ingredienser också. Vi häller upp vår must i bag-in-box, tre liter i varje. Sedan håller de minst ett år om det står svalt. 

Plocka

Krossa

Pressa

Värma

Tappa upp

Packa

Klart

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s