Kött 

* Varning för bilder på kött *

.

.

.

.

.

Tidigare i veckan fick vi hem vårt fårkött efter slakten. Idag har vi malt köttfärs av en del vilket blev ca 5,1 kg. Det känns bra för köttfärs är det som går åt mest här hemma på köttfronten. 

Det här med kött är ju en problematiskt fråga när det gäller miljön. Vi MÅSTE minsta vår köttkonsumtion för miljöns skull och att bidra till köttmarknaden i form av egen fårproduktion är ju inte till miljöns fördel. Köttätandet och bilberoendet i vår familj gör att våra ekologiska fotavtryck skjuter i höjden. Man kan fråga sig vad resten egentligen gör för skillnad, lite odling här och källsortering där. Men det är just såna tankar som gör att fler inte bryr sig om miljön. Folk tänker att det är ingen idé att engagera sig i något ”för USA släpper ju ändå ut så mycket växthusgaser”  eller ”jag kör ju ändå så mycket bil så varför ska jag källsortera” 

Det är så synd att den inställningen finns hos så många istället för att ha inställningen att man gör så gott man kan. Det är bättre att äta kött en gång i veckan än fem gånger, det är bättre att sortera plast än att inte göra det, det är bättre att åka till affären en gång varje dag än två gånger varje dag. 

Varje handling är viktig och ett steg i rätt riktning för att få med alla på miljötåget så vi snart kan skapa en bättre värld. Men självklart svider det lite i miljöhjärtat med all kött. Till vardags har vi haft  Linas matkasse och nu startar vi inne efter ett lite längre uppehåll. Nu såg jag att de börjat med en flexiterian-kasse. Det vore kanske nåt för oss. 

Hur som helst. Nu är frysen full med vårt eget fårkött och det känns rätt bra det med. Och resterna efter köttfärsen blev hundmat. Miljötänk 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s