Miljöns framtid

Nu har stollarna i USA röstat fram sin nya president, och i och med den stormakt som USA ändå är kan man inte låta bli att fundera över hur klimatet kommer drabbas av presidentbytet. I synnerhet eftersom den nya blev Donald Trump som är emot allt solidariskt som finns. 

Många är oroliga över hur världen kommer förändras nu med tanke på alltså Trump lovat under sin valkampanj. Förbjuda abort, gå ur FN, gå ur Nato, bygga en mur på Mexikanska gränsen,stoppa alla handelsavtal osv osv. Personligen tror jag inte han kan genomföra så mycket av detta då han inte själv kan ta besluten, men visst finns det anledning till att vara lite orolig. Iaf när det gäller miljön. Trump menar att klimatförändringarna är ett kinesiskt påhitt.

Trump vill att USA drar sig ur Parisavtalet – vilket kan skapa stora problem. Miljöavtalet behöver ratificeras av minst 55 av de länder som står för 55 % av de utsläppen. Nu kan det bli problem att då igenom det. Skulle avtalet falla innebär det att vi inte har någon global överenskommelse gällande klimatet och det kommer drabba jorden mycket. 

Förutom avtalet så vill Trump att de pengar som USA lägger på FNs klimatfond istället ska gå till att bygga upp USAs infrastruktur.  Att ett land som står för en så stor del av jordens utsläpp börjar ignorera det faktum att vi står inför en klimatkris kan skapa stora konsekvenser.

Hur mycket av Trump uttalanden som kommer gå igenom återstår att se. Personligen tror och hoppas jag att mycket är spel för gallerierna och om han nu skulle vilja genomföra allt korkat har han i te möjlighet att göra det helt själv. Men det kommer bli spännande år framöver. Vem vet hur världen ser ut o. fyra år….

Vad tänker ni kring USA-valet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s