Bilar 

Det tar emot något så enormt att vi insett att vi till hösten behöver två bilar. Trots att vi ändå bor hyfsat nära kollektiva kommunikationer kommer det inte fungera för oss när Marius börjar förskolan.

Men det som är bra är att Rasmus nu förmodligen kommer kunna leasa en elhybridbil från sitt jobb. Det gör att det inte känns lika hemskt att ha två bilar eftersom han kommer kunna klara sig på enbart el till och från jobbet och till förskolan.

 

Men jag kan inte låta bli att bli lite irriterad på hur samhällsbyggnaden fungerar. Att man fortfarande är kvar i någon slags föråldrad tid vad gäller boende, kommunikationer och jobb så att man inte kan klara sig utan en egen bil om man bor utanför storstaden. För mig tar det 1 timme med bil till jobbet, kollektivt tar det ca 3 timmar och då kan jag inte vara på jobbet tidigare än 9.20 på förmiddagen.

 

Rasmus skulle kunna cykla till förskolan (5 km) och sedan ta bussen till jobbet, men det känns lite svårt mitt i vintern eftersom cykelbanor inte är något som prioriteras här.

 

Med all den nya teknik som finns och är på G borde man verkligen kunna skapa fler flexibla jobb. Jaja, det är en helt annan fråga.

Summan av kardimumman känns det i alla fall bra att vår andrabil blir en miljöbil.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s