Rödgrön röra

Vi har 15 tomatplantor i vårt växthus och i dagsläget får vi hur mycket tomater som helst. Förra veckan beslutade sig därför Rasmus att göra fermenrerad tomatsås. 

Receptet kommer från Stefan Sundström. 

Fermenrerad tomatsås (Stefan Sundströms rödgröna röra)

  1. Hacka tomater och koka ner till halva volymen
  2. Blanda i chili, vitlök, lök, oregano plus färska blad av svarta vinbär, nässlor och persilja 
  3. Tillsätt 30 gram salt (1,5 matsked) per kilo tomatröra
  4. Häll på en burk och låt stå en månad i 18-24 grader 
  5. Efter en månad, mix till önskad konsistens 
  6. Förvara kallt i max 6 månader eller pastörisera

Annonser

En reaktion på ”Rödgrön röra

  1. Ping: Ibland blir det inte som man tänkt sig… | ettjordklot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s