Djur

På vår gård bor även ett antal djur.

DSC_6270Lovis
En nederlandse kooikerhondje som flyttade hit i maj 2014. Hon avgudar sin familj och vaktar gården mot ”inkräktare”. Hon gillar även att ligga inne på soffan och spana ut genom fönstret i jakt på räven som ofta kommer på besök för att se om det finns några höns att äta upp. Lovis gillar även att träna agility.

 

IMG_20160315_221050Thea
Vår katt som vi kom till oss i juni 2012, några månader innan vi flyttade till Gammelgården. Hon är inte så förtjust i andra katter, hundar, eller ja djur över huvud taget (förutom möss och fågelungar). För några år sedan fick vi beskedet att hon har cystor på njurarna och blev rekommenderade att ta bort henne. Men icke. Hon mår bra och är väl ett bevis på att katter har fler liv än ett.

 

DSC_4436Hönsen
Våra höns som i dagsläget består av tre lohmanhönor, två dvärghönor och två dvärgtuppar. Vi har haft fler höns, men rävar och hökar har i omgångar tagit sig in i hönsgården (även när vi hade tak) och norpat dem. Nu har vi dock en säker hönsgård med nättak som verkar fungera. Det känns tråkigt att aldrig kunna ha hönsen ute fritt, men de har ändå en stor hönsgård som de verkar gilla.


DSC_5238Finullsfår

Fyra finullstackor (Stjärna, Freddy, Leah och Måne) och vår nya bagge Harald. De kom till oss 2016. Fåren har vi främst som betesdjur, men också för köttets skull. Tanken är att betäcka tackorna varje år med lamning i mars/april. I januari 2017 fick vi dock en oväntad lamning då Stjärna födde två lamm (tjuvparning). Det ena överlevde inte, men det andra verkar leva gött tillsammans med de andra fåren.